חשודים בעוקץ חובק עולם הוסגרו לנורבגיה

במהלך סוף השבוע הועברו לאירופה יגאל חלווני ופנחס עטייה, תושבי ישראל ואיטליה, המבוקשים על מעורבותם בהונאה בינלאומית בהיקף של כ-15 מיליון דולר
%d7%90%d7%99%d7%99%d7%9c-%d7%97%d7%9f |
הונאה מטוס הסגרה

במהלך סוף השבוע הוסגרו לנורבגיה יגאל חלווני ופנחס עטיה, תושבי ישראל ואיטליה. השניים מבוקשים בנורבגיה בחשד שביצעו עבירות עוקץ והונאה בינלאומיים בהיקף של כ-15 מיליון דולר. השנים הוסגרו באישור בית המשפט בישראל וצפויים לעמוד שם לדין כדי בגין עבירות מרמה.

על פי בקשת ההסגרה הנורבגית, בין ה-23 בספטמבר 2019 לבין ה-8 באוקטובר 2019, הונו השניים מנהל בחברה נורבגית בשיטה המכונה "הנדסה חברתית" או "מרמת מנכ"ל".

התחזו למנכ"ל

על פי החשד, השניים התחזו למנהל חברה איטלקית, שלה חברה-בת נורבגית, וכן לעו"ד הפועל לכאורה מטעם החברה-האם, ובזהויות אלה פנו בטלפון ובדוא"ל למתלונן, מנהל בחברת הבת, והורו לו להעביר סכומי כסף גדולים לחברות בהונג קונג, לכאורה לצורך עסקה שחברת האם היא צד לה.

המתלונן עמד זמן מה בקשר עם המבוקשים המתחזים, שישבו בישראל, באמצעות כתובות דוא"ל שדמו לאלה של מנכ"ל החברה-האם ושל עורך הדין. בהתאם להנחיות שניתנו לו על ידי חלווני ועטיה, העביר המתלונן סכומי כסף שונים, המצטברים לסכום של כ-14 מיליון דולר אמריקאי וסכום נוסף בגובה 500 אלף אירו, לחשבונות בנק של חברות בהונג קונג. זאת, מתוך אמונה כי כך התבקש על ידי מנכ"ל החברה-האם.

הערעור נדחה בעליון

זמן מה לאחר מכן, כך עולה מהחקירה, ובעוד השניים עומדים בקשר עם המתלונן, התחוור לחברה ולמתלונן כי נפלו קורבן למרמה רחבת היקף. הם פנו למשטרת נורבגיה, וזו פתחה בחקירה סמויה שבמסגרתה הונחה המתלונן להמשיך ולקיים את הקשר עם המתחזים.

בעקבות זאת אותרו השניים בישראל והם נעצרו כבר לפני כשנתיים. בשנה שעברה הכריז עליהם בית המשפט המחוזי בירושלים בני הסגרה לנורבגיה וחלווני ועטייה ערערו על ההחלטה לבית המשפט העליון. לפני כחודשיים, דחה בית המשפט העליון את ערעוריהם ובעקבות זאת חתם שר המשפטים על צווי ההסגרה, שמכוחם הוסגרו.

יוסגרו לצרפת ישראלים החשודים בהונאה

לאחרונה פורסם שופטת בית משפט המחוזי בירושלים, חנה מרים לומפ, הורתה על הסגרתם לצרפת של אלברט פבריס ויאן משה בגין עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, בצל משבר הקורונה, לאחר שהוציאו כסף רב מאנשים פרטיים וחברות תוך התחזות. “אני סבורה שמארג ראיות זה קושר את המשיבים לביצוע המעשים המיוחסים להם, וממלאים אחר דרישת ה’אחיזה לאישום’ הקבועה בחוק. יצוין, כי מדובר בראיות, שהיו מספיקות כדי להעמיד את המשיבים לדין על העבירות בישראל”, נכתב בהחלטת בית המשפט.

על פי הנטען בבקשת ההסגרה, לכל המאוחר מחודש ספטמבר 2019 ועד ליום מעצרם באפריל 2020, וביתר שאת מה-16 במרץ 2020, אז הוכרז מצב חירום בצרפת לאור התפשטות וירוס הקורונה, הונו המשיבים וניסו להונות שורה של חברות מסחריות צרפתיות בתחומי המזון ובתחומים אחרים, וכן יחידים.

השופטת מרים לומפ, שהחליטה כאמור כי השניים הינם ברי הסגרה לצרפת ציינה כי החל ההליך הפלילי כנגד השניים בצרפת ואף אם עוד לא הוגש כתב אישום פורמלי בעניין ולא התקבלה החלטה שיפוטית המורה על העברת התיק לשלב “בירור האשמה”, ניתן לראות כוונה ברורה להעמיד את המשיבים לדין. כוונה זו ניתן גם לראות מבקשת ההסגרה, שמטרתה המוצהרת היא העמדת המשיבים לדין.


עו"ד ניר יסלוביץ

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות