רוב נשי באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

53% מהסטודנטים באוניברסיטת בן גוריון הן סטודנטיות. רוב נשי ניתן למצוא באופן בולט בפקולטה למדעי הבריאות ובפקולטה למדעי הרוח והחברה
נעמה כהן |
החיים בקמפוס אילוסטרציה

לראשונה: אוניברסיטת בן-גוריון תהיה הראשונה ללמד ערבית בערבית

ביום ראשון הקרוב, ה-27.10.2019, תיפתח שנת הלימודים האקדמית ובאוניברסיטת בן-גוריון בנגב צפויים ללמוד כ-19,750 סטודנטים, 53% מתוכם הן סטודנטיות.

לשנת הלימודים הקרובה נרשמו כ-8,700 סטודנטים לתואר ראשון, מתוכם 2,400 לפקולטה למדעי הרוח והחברה ו-3,800 לפקולטה למדעי ההנדסה, עלייה של 9% בשיעור הנרשמים לפקולטה. מגמות אלה מאפיינות גם את התואר השני עם כ-2,800 נרשמים, כשברוב הפקולטות חל גידול משמעותי. הגילוי המפתיע הוא הרישום הגבוה ללימודי תואר שני בפקולטה למדעי הרוח והחברה אשר צמח ב-7.5% עם כ-1,000 נרשמים.

ההרשמה לדוקטורט טרם הסתיימה באופן רשמי, אך עולה כי גם השנה יותר ויותר תלמידי מחקר בוחרים באוניברסיטת בן-גוריון. זאת בהמשך לשנה שעברה, בה שיעור הרישום עלה בהיקף מרשים של 20%.

תכניות הלימודים המבוקשות ביותר
רפואה, מדעי המחשב, הנדסת חשמל ומחשבים ופסיכולוגיה הן התכניות המבוקשות ביותר השנה, כאשר 2,000 סטודנטים נרשמו ללימודי רפואה ו-1,400 למדעי המחשב. בתואר שני המחלקות המובילות הן מנהל עסקים, פסיכולוגיה והנדסת מערכות תוכנה ומידע.

שיעור הרישום למחלקה לקוגניציה ומדעי המוח הרקיע שחקים, גם במתכונתה המשולבת עם המחלקה למדעי המחשב. המחלקות למדעי המחשב, הנדסת חשמל ומחשבים ורפואה שומרות על כוחן כמחלקות הגדולות ביותר.

בתואר שני, חל גידול במדעי הרפואה, מיקרוביולוגיה ואימונולוגיה, גיאוגרפיה ופיתוח סביבתי ומדעי החיים.

תכניות חדשות
·         ערבית בערבית – מסלול לימודים ייחודי ללימוד השפה הערבית במחלקה ללימודי מזרח תיכון יאפשר לסטודנטים ללמוד ערבית בגישה מתקדמת המשלבת בין לימודי ערבית מדוברת לבין לימודי ערבית ספרותית. אוניברסיטת בן-גוריון תהיה הראשונה ללמד ערבית בערבית.
·         המעבדה למדעי הרוח הדיגיטליים – הבשורה החדשה במדעי הרוח. הלימודים במעבדה ישלבו כלים חישוביים בחקר תחומי הרוח. המעבדה פותחת צוהר למחקר חדשני המשלב עיבוד אובייקטיבי באמצעות הטכנולוגיה ופרשנות סובייקטיבית.
·         תכנית ביזמות וניהול טכנולוגי – תכנית לימודים במחלקה לניהול, בה הסטודנטים יכירו את עולם היזמות והאקו-סיסטם היזמי – גיוס הון, פיתוח מוצרים וסוגיות אתיות בעולם הסטארטאפים. התכנית תחבר את הסטודנטים לאקו-סיסטם היזמי של האוניברסיטה – האקתונים, מרכז יזמות 360, פארק ההייטק והסייבר והתנסויות בפרויקטים יזמיים ומעשיים.
·         תכנית איתן – תכנית אוניברסיטאית למצטיינים המתעניינים במחקר בין-תחומי. במסגרתה, הסטודנטים ילמדו במסלול ישיר לתואר שני, בחניכה אישית ובתכנית לימודים בבנייה עצמאית, כאשר את קורסי הליבה ילמדו ברמה הגבוהה ביותר.

קורסים מיוחדים
בין קורסי המבואות המוכרים, יילמדו השנה גם קורסים מיוחדים שיעשירו את שגרת השבוע של הסטודנטים.

·         המוסיקה הפופולארית באמריקה – אמנם הסטודנטים לא יצרו פלייליסט משירי ביונסה ומדונה, אך הם יחשפו למוסיקת ג'אז ופופ שהייתה פופולארית בין השנים 1840-1980 וילמדו על שורשיה והשפעותיה.
·         סינית למתחילים – חושבים שסין היא המעצמה העולמית הבאה? בקורס הסטודנטים ילמדו שימוש בסיסי פרקטי בשפה, לצד התיאוריה הגוללת את סיפורה של תרבות עתיקה דרך שפה מסתורית.
·         סוגיות בסביבה, קיימות ושמירת טבע – באוניברסיטה גם יילמד קורס מקוון שיעסוק בבעיות הסביבתיות המתגברות שמעמידות את האנושות מול קשיים, אתגרים וסוגיות בהן ידונו הסטודנטים בפורומים הייעודיים.

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות