העבר בדרך כלל נשאר מאחור, אבל לא תמיד. בכל הנוגע לזירה המשפטית, העבר שלנו ומעללינו בעת שחלפה, בדרך כלל יקבלו מקום של כבוד בבית המשפט, בין אם לרעתנו או בין אם לטובתנו. אם יש מי מעברנו שיכול להעיד על האופי הטוב שלנו, הרי שהדבר שיכול לסייע לנו מאד בבית המשפט, אל מול עבר פלילי מושחר ומוכתם.
אולי יעניין אותך:
- שוחרר חשוד בעבירות אלימות נגד בת זוגו
- כתב אישום מקל ושחרור ממעצר לתושב הדרום שהואשם בנהיגה פוחזת
- נתפסה עם סמים בכמות גדולה ברכב – נידונה למאסר על תנאי
נ' לקוח ותיק של משרדינו מאילת, הוא בעלים של כמה סניפי "צ'יינג" בעיר הדרומית, שעמד בפני כתב אישום חמור בדבר מספר סעיפים פליליים. על פניו, נ' הוא אדם המוכר לרשויות האכיפה מכיוון ובאמתחתו מספר הרשעות קודמות על ניהול בתי הימורים והגרלות לא חוקיות וכן בגין מעורבות במספר פרשיות פליליות גדולות.
כאשר הגיע נ' לבית המשפט, דרשו התביעה ונציגיה בפרקליטות להטיל עליו את העונש המירב, שכן נראה כביכול שנ' לא השתנה. לאחר שהורשע, פנה הלקוח אלינו בבקשה להגיש בקשת חנינה לנשיא המדינה על מנת שזה יעניק לו חנינה או ימתיק את עונשו.
גם כאן החליטה התביעה להתנגד ולנסות ככל שביכולתה כדי למנוע מנ' את החנינה, בעיקר לאור עברו הפלילי. עבודה מסורה ומקצועית של משרדנו, הכוללת הוכחה לכך שנ' יכול וומסוגל לשוב אל החיים התקינים והנורמליים, השגנו ניצחון ובית המשפט קיבל את בקשת החנינה.
שימו לב שלכל עבירה מוגדרת תקופת התיישנות ותקופת מחיקה:
1.
תקופת ההתיישנות של הרשעה נקבעת בהתאם לחוק המרשם הפלילי, ונספרת החל מיום פסק הדין או החלטת בית המשפט בעניין ההרשעה. תקופת ההתיישנות משתנה בהתאם לעבירה ולעונש שהוטל על המורשע, ובתום תקופה זו רק גופים מסוימים המוגדרים בחוק יוכלו לקבל מידע לגביה.
2.
תקופת מחיקה – הרשעה שעברו עשר שנים מתום תקופת התיישנותה, תיחשב ברוב המקרים כהרשעה שנמחקה. כלומר, רק מספר מצומצם מאוד של גופים המוגדרים בחוק יוכלו לקבל מידע לגביה.
חשוב להבין, כי יש עבירות כמו למשל מי שהורשע בעבירה שדינה מיתה, שלא חלה עליהן התיישנות או מחיקה.
זכרו, כי בכל רישום פלילי הנובע מהחלטת בית משפט שלא הסתיים בזיכוי הנאשם, נשיא המדינה מוסמך לקצר את תקופת ההתיישנות והמחיקה של אותו רישום פלילי.
לאתר אליז קסנטיני – עורכת דין לחצו כאן.
__________________________________________________________________________