השמדת בשר בשוק התקווה ושוק הכרמל

היום 22/09/19 נערכה ביקורת משולבת בשוק התקווה ושוק הכרמל של הרופא הווטרינר המחוזי של משרד הבריאות מחוז תל אביב משטרת ישראל וכן גורמי אכיפה נוספים.
נעמה כהן |
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

 

במהלך הביקורת נתפסו והושמדו על ידי הרופא הווטרינר האחראי במחוז מוצרי בשר פגי תוקף ושאינם ראויים למאכל, בעסקים:

1. שפע טיב הבשר בעמ. תרמ״ב 36 תל אביב.

2. עוז מרכז הבשר ,נוריאל 2 שוק התקווה

3. לאטי משה ובניו בע״מ. אצל 22 תל אביב

4. יוסף כהן ובניו, המבשר 16 תל אביב

בהוראת הרופא הווטרינר המחוז של משרד הבריאות הושמדו במקום כ – 130 ק"ג של בשרים אלו.משרד הבריאות ימשיך וינקוט צעדי אכיפה כנגד עסקים אלו.
הנכם מוזמנים לעיין במדריך לקניה נכונה של בשר, עופות ודגים של משרד הבריאות

 width=

  • רכשו רק מוצרים בעלי סימון ברור של תאריך אחרון לשימוש
    במוצרים ארוזים מראש בדקו כי לא חלף התאריך האחרון לשיווק.
  • ברכישת מזון נא (לא מבושל), שאינו ארוז מראש בקצביה, בקשו מהקצב להציג תווית מקורית של המוצר לרבות סימון ברור של התאריך האחרון לשימוש.
  • רכשו רק במקומות ממוזגים, מוארים ונקיים בלבד.
  • רכשו רק במקומות בהם העובדים לבושים בלבוש נקי ומסודר.
  • רכשו בשר או עוף נאים (לא מבושלים), שנטחנו לעיניכם בלבד או רק אם הם ארוזים ומסומנים בלבד. 
  • רכשו רק מוצרים בעלי  מראה, צבע וריח אופייניים.
    לדגים יש סימנים מיוחדים לטריות שמומלץ להתייחס אליהם (ראו בהמשך)
  • רכשו רק מוצרים המאוחסנים בחנות בהתאם להוראות היצרן.
    בשר עופות ודגים  טריים/ נאים (אינם מבושלם) חייבים  להיות בקירור (0 – 4 מעלות  צלזיוס) או בהקפאה (18 – מעלות צלזיוס) בכל שלבי השיווק, ואין לקנותם אם אינם במקרר או במקפיא.
    הטמפרטורה המומלצת על-יד היצרן מסומנת על גבי המוצר, ביכולתכם לבדוק שהמוצר מאוחסן נכון בחנות במקרר או במקפיא לפי המלצות היצרן (היצרן קובע איך יש לאחסן את המוצר ואין להקפיא בחנות מוצר שמסומן כמצונן או לשמור במקרר מוצר שהוגדר כקפוא).
    ביכולתכם לזהות אם מוצר קפוא בחנות הופשר והוקפא שנית: אם בתוך שקית האריזה יש גבישי קרח סימן כי המוצר הופשר והוקפא שנית ולא רצוי לקנות מוצר כזה.
  • רכשו מוצרים ארוזים מראש רק אם האריזה שלמה ותקינה.
  • ארזו בשקית נקייה בשר, עוף ודגים נאים (לא מבושלים) ובנפרד ממוצרים אחרים של קנייתכם.
    אריזה נפרדת ונקייה תמנע טפטוף וזיהום מוצרים אחרים בעת הקניות.
  • הוציאו את מוצרי הבשר, העוף והדגים מהמקרר סמוך ככל שניתן למועד התשלום.
  • רכשו עוף והודו (קפוא או מצונן), רק אם מופיע סמל הפיקוח הווטרינרי.
    הסמל מופיע על תווית המוצר ובתוכו המילים "נבדק והותר" ומספר הפיקוח הווטרינרי הייחודי של המשחטה.

שתף את הכתבה ב:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר [email protected]

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות